Jag tycker om att "skön-simma"i Eskilstuna-ån, matte behöver inte kasta något utan jag simmar runt och lockar näckrosor.
Picture
PictureNågot suddig bild från när jag fick sitta passiv på en jaktträning tillsamnas med Janne och hans valpköpare.
De körde med vilt och var jätteduktiga! Jag ville väldigt gärna hämta lite fåglar men fick inte hämta en enda...Viltsuget är på topp ! Men matte vill visst vara säker på att jag ska komma till henne och så vill hon inte att jag ska få för stora förväntningar, BLÄ för henne!

PictureMin lilla kompis Rani har varit på semester men idag är hon tillbaks och vi har busat masor...Bilderna här är från veckan innan hon åkte, nu har hon vuxit massor, matte ska försöka ta lite färska bilder snart!

Picture


PictureRani får åka i min vagn, titta så söt hon är!

Picture
Muffin balanserar på en stubbe, allt för att få en levergodis!

 
 
I lördags var det en spännande dag!
In i bilen med underbara Ribe och så "odågan" Rani. Ner till Flen och Håkan & Karina , Sörmlands hundskola för att göra FART test (fågelhundarnas arbetstest).
Jag imponerade på matte!
Picture
Testet börjar med att jag fick gå iväg med Karina som först var tyst och tråkig och sedan började hon ta kontakt och DET gillade jag...Ville leka mer med henne....

Picture
Sedan in i en hage för att hämta dummy! Det gick galant när stora luckan var öppen, sedan stängde de den och jag skulle hitta en liten ingång på baksidan , men det gjorde jag inte , utan fick hjälp men då var det full rulle ut till matte!

Picture
Sedan blev det ännu svårare, jag skulle krypa in under ett galler , fick hjälp där med och då var det svårare att hitta ut....men fick lite hjälp och då var det inga problem att krypa ut  och så full fart mot matte!

Picture


Jag har bråttom till nästa moment!

Picture
...Som var det roligaste! En konstig tyggrej utformad som en bläckfisk kom farande:-) först fick jag inte springa efter men när matte släppte mig var det spännande att springa dit o undersöka, kom till matte nu med. Vi gjorde om samma sak men nu var det motstånd när jag skulle bära hem den och ...se då ville jag allt ha den fina bläckfisken för mig själv, som jag jobbat för den!

Picture
Sista momentet, gropen fixade jag när det fanns dummy i gropen men orkade inte leta mer andra gången då de "fulingarna" inte lagt ner något där, utan konstaterade att det inte fanns någon dummy och sedan gav jag upp...borde tydligen varit mer intresserad av att leta runt efter den mer men jag var så trött att jag fixade mest med mina egna saker...det där ska matte försöka komma tillrätta med!

Här plockar jag upp dummyn från gropen som var täckt med granris.

Picture
Slut omdömet för mig och mina syrror Lystra och Miso som också gjorde testet samma dag, var att vi var mentalt stabila och hade bra föremålsintresse och fin byteshantering...Syrrorna hade dessutom lättare att koppla av mellan momenten men matte är väldigt nöjd med mig ändå och tycker det var roligt att jag var såpass livlig ,glad och så överraskade jag henne med att komma mestadels ända fram med dummysarna och fram för allt så visade jag att jag verkligen gillade att hämta och bära ...NU är det upp till matte att skärpa till sig- jag har visat vad jag går för...

Erika GRybb (Ribe och Ranis matte) följde med ner och har tagit alla bilderna, Tack!
 
 
Picture
Jag är piggare nu. Var till veterinär på Strömsholm i fredags där de gjorde en biopsi på min knöl och dden är inte farlig !!!:-) Eventuellt ska den opereras bort ändå men matte får prata mer med veterinären på måndag. Halsen bättre och lymfkörtlarna mindre. Nu är det bara ögonen som ska kollas upp och det blir ögon specialisten på torsdag.
Picture
Nu till lite roligare saker....här är min nya kompis. Lilla Rani (Comics Magic Kiss) Här 9 1/2 vecka.

Picture
Så här roligt hade vi på utflkykt i Syndbyholm i veckan!

PictureMuffin föredrog solstolen, hon har inte förstått hur kul det är med vatten:-)

PictureTok-Ribe som bara står i vattnet och glor med sina dummisar:-)