I lördags var det en spännande dag!
In i bilen med underbara Ribe och så "odågan" Rani. Ner till Flen och Håkan & Karina , Sörmlands hundskola för att göra FART test (fågelhundarnas arbetstest).
Jag imponerade på matte!
Picture
Testet börjar med att jag fick gå iväg med Karina som först var tyst och tråkig och sedan började hon ta kontakt och DET gillade jag...Ville leka mer med henne....

Picture
Sedan in i en hage för att hämta dummy! Det gick galant när stora luckan var öppen, sedan stängde de den och jag skulle hitta en liten ingång på baksidan , men det gjorde jag inte , utan fick hjälp men då var det full rulle ut till matte!

Picture
Sedan blev det ännu svårare, jag skulle krypa in under ett galler , fick hjälp där med och då var det svårare att hitta ut....men fick lite hjälp och då var det inga problem att krypa ut  och så full fart mot matte!

Picture


Jag har bråttom till nästa moment!

Picture
...Som var det roligaste! En konstig tyggrej utformad som en bläckfisk kom farande:-) först fick jag inte springa efter men när matte släppte mig var det spännande att springa dit o undersöka, kom till matte nu med. Vi gjorde om samma sak men nu var det motstånd när jag skulle bära hem den och ...se då ville jag allt ha den fina bläckfisken för mig själv, som jag jobbat för den!

Picture
Sista momentet, gropen fixade jag när det fanns dummy i gropen men orkade inte leta mer andra gången då de "fulingarna" inte lagt ner något där, utan konstaterade att det inte fanns någon dummy och sedan gav jag upp...borde tydligen varit mer intresserad av att leta runt efter den mer men jag var så trött att jag fixade mest med mina egna saker...det där ska matte försöka komma tillrätta med!

Här plockar jag upp dummyn från gropen som var täckt med granris.

Picture
Slut omdömet för mig och mina syrror Lystra och Miso som också gjorde testet samma dag, var att vi var mentalt stabila och hade bra föremålsintresse och fin byteshantering...Syrrorna hade dessutom lättare att koppla av mellan momenten men matte är väldigt nöjd med mig ändå och tycker det var roligt att jag var såpass livlig ,glad och så överraskade jag henne med att komma mestadels ända fram med dummysarna och fram för allt så visade jag att jag verkligen gillade att hämta och bära ...NU är det upp till matte att skärpa till sig- jag har visat vad jag går för...

Erika GRybb (Ribe och Ranis matte) följde med ner och har tagit alla bilderna, Tack!
6/13/2010 03:35:28 am

Mycket kul se valparna, genomgående röda trådar som var positiva. Att hon inte orkade "ligga kvar" vid gropen har mycket med vana att göra också, när synintrycket försvinner tappar valpar lätt koncentrationen. Ingen självbelöning med kottar o rötter i skogen och ge henne en uppgift vid din sida att vara passiv så blir det kanoners!!

Reply
6/13/2010 04:56:52 am

Hej igen, konstigt för jag hade inte skrivit någon mer kommentar :-) Miso gillade också sina dummysar, och vill gärna behålla dem för sig själv. Trevligt att Miso är bytesintresserad, men det kommer vi att få träna på :-)

Ha det bra!

(jag kommer att lägga upp filmerna på youtube så kan du titta och om du vill lägga in i bloggen, hör av mig :-)

Reply
6/13/2010 08:15:12 am

Det var verkligen roligt att se syrrorna igår!! Vilka fantastiska avkommor mamma Vilja och pappa Zomby har fått, så härliga!! Lite trist att jag inte hade möjlighet att se Wilda och Texas men enligt rapport så verkar de ha gjort väldigt bra ifrån sig idag....det verkar finnas en röd tråd genom kullen. Ska bli kul med avkommebeskrivning med den här kullen, hoppas man får se många av dem då :-) Kram

Reply
Erika
6/13/2010 01:31:00 pm

Kul att se testet, Röja var verkligen jätteduktig!

Reply
6/14/2010 05:54:46 am

Vad skoj att läsa och se bilder från Röjas FART-test. Härligt att det gick så bra :)

ReplyLeave a Reply.